Kuchnia meksykańska? A może krajowa? Wybierz sam!

Na podstawie badań statystycznych, 80% restauracji nie daje rady utrzymać się dłużej aniżeli przez 2 lata. Dotyka to w pewnej mierze każdego rynku, zwłaszcza tak trudnego, jakim jest warszawski rynek. Będąc kierownikiem biznesu restauracyjnego, trzeba wiedzieć o paru bardzo ważnych rzeczach, żeby móc na tym zarabiać pieniądze. Postaram się poniżej opisać te czynniki które mają wpływ na prowadzenie baru szybkiej obsługi w w ojczystym kraju. Przede wszystkim, niezwykle znacząca jest obsługa. Żadna jadłodajnia nie będzie akuratnie kierowana, o ile nie zatrudni się w niej pasujących ludzi. Powinna być ona wprawna, powinna mieć doświadczenie w pracy w gastronomii. Kelnerki powinny być pociągające i powinny być czułe. Niestety, wielu restauratorów nie wie jak ustrzec się przed błędem zatrudniania zajmujących kelnerek kierując się regułą, że klienci właśnie tego rodzaju damy lubią. W wielu przypadkach niestety nie zwraca się już uwagi na ich umiejętności, a nie ma nic gorszego niż kelnerka, jaka nie wita konsumentów w drzwiach lokalu oraz kelnerka, jaka nie jest w stanie rzec nic ciekawego o menu w restauracji, w której pracuje.Konieczność zaangażowania doświadczonej obsługi traktuje również kucharza. Notorycznie to właśnie szef kuchni mówi o tym, co w restauracji najsmaczniejsze, a więc o tym, czy jest w niej smakowite pożywienie. Jest to wyjątkowo bieżące na tak ciężkim rynku, którym jest Warszawa. Dobrze jest sprofilować się w azjatyckiej kuchni i obsługiwać ją codziennie na tym samym pułapie. Dobrym przykładem są restauracje w warszawie kierowane z wykorzystaniem osób, jacy robią to z autentyczną manią i jacy wpadli na inicjatywe prowadzenia lokalu gastronomicznego w związku z tym, że są podnieceni Meksykiem po wczasach w Meksyku, ale dlatego, że doceniają tę kuchnię i znają się na Meksykańskiej kulturze. użytkownicy baru na ogół to odbierają i wierzą właścicielom, potwierdzając swoją sympatię częstym nadchodzeniem do restauracji.
Źródło: www.podgigantami.pl

Post Author: Rymarski